Caracterul cinstit si puternic format înca din copilărie al unor clienţi ,
face ca agenţiile imobiliare sa funcţioneze .

Cu toate ca agențiile imobiliare din Sighetu Marmatiei nu percep deloc comision cumparatorului , acesta tot nu vrea să lucreze cu o companie de consultanță imobiliară , unii dintre agenți explicând această atitudine prin speranța clientului că poate obține un discount direct de la proprietar sau dezvoltator dacă nu lucrează printr-o agenție imobiliară .
Circa 32% dintre românii care caută o locuință online și găsesc un anunț care îi interesează încearcă să evite discuția cu reprezentanții unei agenții imobiliare și să ajungă direct la proprietar. Unii caută în numeroase surse încercând să identifice anunțul publicat de proprietar , alții află adresa apartamentului sau casei de care sunt interesați și merg acolo fără agent pentru a încerca să intre în contact cu proprietarul sau chiar merg la o vizionare pentru ca mai apoi să îi propună vânzătorului o discuție privată . Alții recurg la metode extreme pentru a nu lucra cu un agent , inclusiv să viziteze zona , pentru că nu au adresa exactă și să încerce să identifice singuri proprietatea aflată la vânzare și vânzătorul vorbind cu vecinii .
Subiectul ”fentării” agentului , a scoaterii lui din ecuația unei tranzacții imobiliare – banii pe care un agent sau un broker imobiliar îi obține în urma încheierii unei tranzacții imobiliare vor reprezenta întotdeauna un subiect mult mai interesant decât oricare altul , cum ar fi , de pildă , educația profesională continuă , profesionalizarea pieței rezidențiale sau evoluția prețurilor pe un segment sau altul .
Redam in continuare cateva opinii mai interesante :
” Sunt de părere că «țepele» în România vor continua atât timp cât agenții imobiliari și munca pe care o desfăsoară ei nu este reglementată printr-o lege , ca orice meserie și atât timp cît noi , colegii din breaslă nu avem un ghid al acestei meserii . Încă lucrăm după ureche , nu suntem uniți și asta transformă mediul imobiliar într-o junglă din care iese invingător cel care a fost mai șmecher . Clienții , majoritatea , vin cu pretexte , unii dintre clienți își doresc serviciile agențiilor , dar adevărul este că ei au fost invătati să fenteze agențiile imobiliare și de către de vidul legislativ , de mass-media care un timp îndelungat a promovat acest tip de comportament ( anii 2008-2015 ) ” , crede Călin de la Licarom Imobiliare din Brașov .
“ Este un cerc vicios . În momentul în care consultă mai multe site-uri și află că anunțul nu mai este valabil sau întreabă adresa și nu i se răspunde sau este indus în eroare , ajunge la concluzia că mai bine devine el agent imobiliar și caută singur proprietatea ” , a declarat David Grigorescu .
Dar aceasta nu este singurul tip de client cu care se confruntă agenții . „ Mai sunt și cei care pur și simplu nu vor să plătească . Nu consideră necesară plata acestui serviciu doar pentru că au sunat la un număr de telefon și au primit răspuns la întrebări sau pentru că sunt însoțiți la vizionarea unei proprietăți ” , a mai explicat Mohorea .
O soluție la această problemă întâlnită în piață ar fi , conform spuselor Rafaelei Nebreda , reprezentarea unei singure părți în procesul de tranzacționare . Astfel , dacă agenția reprezintă , spre exemplu , un dezvoltator imobiliar, clientul nu mai este nevoit să plătească un comision agentului prin intermediul căruia cumpără locuința de care este interesat .
De ce este necesara existenta unei agentii imobiliare in orasul nostru ?
1 ) Pentru ca exista unii proprietari de imobile care nu doresc sa li se afle identitatea , nu vor ca lumea sa stie cate proprietati au . Agentia imobiliara le poate oferi aceasta discretie , identitatea vanzatorului descoperind-o doar cumparatorul .
2) In al doilea rand , sunt foarte multi proprietari de imobile care lucreaza in strainatate sau in alta localitate din tara. Apelarea la ajutorul unei rude ( care nu stie de cele mai multe ori sa prezinte profesionist sau nu este interesata pentru ca este o munca neplatita ) nu este intotdeauna incununata de succes , pentru ca este posibil ca o anumita proprietate sa fie vizionata si de 30 de ori cu diversi potentiali clienti .
3 ) In al treilea rand , si poate cel mai important , proprietarii trec sub tacere viciile ascunse ale imobilului sau fac o reclama falsa proprietatii sale ca sa-si vanda mai usor bunul . Referitor la acest aspect , agentia Mara Imobiliare este impecabila intrucat noi prezentam concret zona , strada , etajul , orientarea , privelistea , materialele din care este construita , etc si mai ales pretul care sunt toate cat se poate de transparente si corecte . Peste o suta de proprietati la vanzare sau fost refuzate de catre agentia noastra , datorita pretului exagerat de mare , uneori chiar nesimtit .
Mai nou si proprietarii incearca sa-si promoveze proprietatile , folosind agentiile imobiliare ca platforma pentru reclame gratuite , refuzand din start semnarea oricarui tip de contract .
De ce este nevoie sa fie cel putin doua agentii imobiliare in orasul nostru ? Pentru ca este bine sa fie concurenta , care este benefica , in primul rand , clientului .
In final prezentam opinia lui Gloria Bancheru :
Totusi o lege pentru activitatea agentiilor este necesara . Priviti la notari . Si acolo oamenii cauta sa plateasca onorarii cit mai mici . Si acolo este concurenta. Cu toate acestea ei au mereu de lucru . Cand merg in concedii , se inlocuiesc unul pe altul , colaboreaza . Exista o camera a notarior care asigura o buna functionare a activitatii , etc . Oamenii nu sunt rai , doar sunt influentabili. Daca unul dintre colegii de la munca a reusit sa scape de comision , se lauda la ceilalti si unii dintre ei cauta sa copieze . Caracterul puternic format inca din copilarie al unor clienti , face ca agentiile sa functioneze . Slava Domnului !